paszteciki z pasztetem

4.48 (162 ocen)

prosta i smaczna przekąska

Składniki:

  • CIASTO:
    pół kg mąki
    5 dag drożdży
    2 jajka
    pół szkl mleka
    100 gr margaryny
    łyżka cukru, szczypta soli

    FARSZ:
    pasztet
Wystaw ocenę:

4.48 (162 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Paszteciki z pasztetem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie ciasta na paszteciki:
    Drożdże rozpuścić w letnim mleku z cukrem. Mąkę mieszać z jajami, powoli dolać rozczyn z drożdży i dalej mieszać, wyrabiać ręcznie. Następnie wlać roztopioną ale nie gorącą margarynę, szczyptę soli. wyrobione ciasto przykryć ściereczką do wyrośnięcia.
  • 2. Następnie rozwałkować ciasto -kroić podłużne paski, nakładać wzdłuż farsz i zawijać w rulonik, kroić w prostokąciki o długości 5-6-cm. piec ok 25-30 min

Porady

można podawać z czerwonym barszczem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować