• Pasta ze smażonych szprotek

    Dodane przez: mariolka

  • Szybka i pyszna pasta rybna. Żółty ser w przepisie można zastąpić białym serem.

  • Składniki

    - małe puszki smażonych szprotek w pomidorach (po 110 g każda; może być też inna ryba w pomidorach): 2 sztuki
    - jajko na twardo: 1 sztuka
    - ser żółty, starty na małych oczkach: 4 łyżki
    - korniszony: 2 sztuki
    - pokrojona papryka marynowana: 3 łyżki
    - groszek konserwowy: 4 łyżki
    - posiekana cebula: 2 łyżki
    - posiekany por: 3 łyżki
    - posiekana zielenina (szczypior, natka pietruszki): 2 łyżki
    - majonez: 1.5 łyżki
    - ketchup: 1 łyżka
    - mielona papryka słodka: 0.33 łyżeczki
    - pieprz do smaku (ta pasta lubi sporo pieprzu): 2 szczypty

  • Sposób przygotowania

    1.

    Korniszony pokroić w drobną kostkę. Rybę rozgnieść widelcem. Podobnie rozgnieść jajko. Wszystkie składniki wymieszać, doprawić.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    tania_kuchnia, w_kilka_chwil, laureat konkursu, pasta_kanapki, małe puszki smażonych szprotek w pomidorach
  • 0 komentarzy

Dodane przez: mariolka

mariolka 202

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2012-03-24T23:00:16+01:00

44 odwiedziny


Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »