Pasta ze smażonego pstrąga

4.5 (187 ocen)

Wymyśliłam tę pastę na Święto Pstrąga , na pokaz przyrządzania potraw a z tej smacznej ryby

Składniki:

  • 2 pstrągi
    0,5 kostki masła
    1 duża cebula
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    3 łyżki ketchupu pikantnego
    Olej
    mąka
    Sól
    Pieprz
    szczypior
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta ze smażonego pstrąga - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pstrągi umyć , osolić i pokroić w dzwonka. Następnie obtoczyć w mące i usmażyć na oleju.
    Wystudzić i obrać z ości.
    Cebulę obrać i pokroić w plasterki, przesmażyć na oleju.
    Rybę z mielić z cebulą i masłem. Dodać ketchup i koncentrat, dobrze wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Posypać pokrojonym szczypiorkiem. Doskonała do smarowania pieczywa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masło Pstrąg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować