Pasta z zielonej sałaty z jajkiem

4.5 (166 ocen)

Pasta jest tak pyszna,że trudno się jej oprzeć, serdecznie zapraszam:)

Składniki:

  • ½ główki sałaty masłowej
    2 jajka
    ½ pęczka szczypiorku
    1/3 pęczka koperku
    Mała garść świeżej melisy
    1 łyżka majonezu
    1 łyżeczka musztardy
    Sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Jajko Pasty

Pasta z zielonej sałaty z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0bfosja 1. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić i obrać ze skorupki. Sałatę i zioła opłukać pod bieżącą wodą i dokładnie osuszyć.
  • image-1x5wjq3 2. Sałatę przełożyć do bledndować na gładko
  • image-1ckmgdd 3. Jajka zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Połączyć ze zmiksowaną sałatą.
  • image-23kg5u7 4. Zioła drobniutko posiekać i dodać do miski. Składniki pasty dokładnie wymieszać.
  • image-0jh7fw7 5. Doprawić solą, pieprzem oraz dodać majonez i musztardę i po raz kolejny dokładnie wymieszać. Odłożyć do lodówki na co najmniej 30 minut. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować