Pasta z wędzonych szprotek

0 (0 ocen)

Prosta pasta z wędzonych szprotek, Nie wyglada może zbyt zachęcająco ale jest bardzo smaczna.

Składniki:

  • 200 g wędzonych szprotek
    3 łyżki majonezu
    1 łyżka szczypiorku
    1 łyżeczka kaparów
    100 g sera typu włoskiego (ja dałam Capri Sierpc)

Pasta z wędzonych szprotek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Od szprotek oderwać łebki oraz ogonki. Następnie całe tuszki wrzucić do rozdrabniacza. Dodać majonez i zmiksować. Następnie dodać osączone z zalewy kapary, posiekany szczypiorek oraz rozkruszony ser. Jeszcze raz zmiksować aż składniki się połączą. Pastę podawać z ulubionym pieczywem, mi najlepiej smakuje z białym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy