Pasta z wędzonej makreli ze szczypiorkiem

4.5 (191 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pasta z wędzonej makreli z dodatkiem oleju roślinnego, pycha i nie zabijamy smaku rybki ciężkim majonezowym sosem.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - wędzona makrela: 1 sztuka
    - szczypiorek z dymką: 0.5 pęczka
    - pieprz, sól: 1 szczypta
    - olej roślinny (to zależy od wielkości makreli): 0.5 łyżeczki
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta z wędzonej makreli ze szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasta z wędzonej makreli ze szczypiorkiem 1. Makrelę "otwieramy" wyciągamy delikatnie kręgosłup, by zabrać z nim jak najwięcej ości. Wyjmujemy " mięsko" oddzielając je od ości.
  • Pasta z wędzonej makreli ze szczypiorkiem 2. Szczypiorek i dymkę siekamy drobno, wrzucamy do miseczki i dodajemy rozgniecioną widelcem makrelę.
  • Pasta z wędzonej makreli ze szczypiorkiem 3. Całość doprawiamy solą, pieprzem i skrapiamy oliwą, tak jak tatar.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować