Pasta z wędzonej makreli z kaparami

0 (0 ocen)

Znana chyba wszystkim pasta z makreli tak banalnie prosta,ale jakże smaczna.Ja jednak chciałam Wam przedstawić moją wersję tej pasty,równie bardzo smacznej i szybkiej w przygotowaniu jak ta klasyczna.

Składniki:

  • 1 wędzona makrela
    2 jajka
    2 łyżeczki kaparów
    1/2 pęczka szczypiorku
    1 łyżeczka soku z cytryny
    1 łyżka majonezu
    1 łyżka jogurtu naturalnego
    1/2 łyżeczki pieprzu cytrynowego
    pieprz kolorowy
    sól

Pasta z wędzonej makreli z kaparami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo,obieramy i kroimy drobno.Makrelę dokładnie obieramy ze skóry i ości.Kapary i szczypiorek siekamy drobno.Wszystko dokładnie rozgniatamy widelcem.Dodajemy majonez,jogurt i przyprawy.Mieszamy wszystko razem i schładzamy w lodówce.Podajemy ze świeżym pieczywem.
    Inspiracja: Mój własny przepis.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy