Pasta z wędzonej makreli

4.5 (168 ocen)

  • Łatwy

Nigdy nie lubiłam past rybnych, kiedy jednak przygotowałam tą byłam zachwycona. Taka pasta najlepiej smakuje na grzance z chleba pełnoziarnistego z plasterkiem ogórka kiszonego. Smacznego!

  • Łatwy

Składniki:

  • - wędzona makrela: 1 sztuka
    - jajka: 2 sztuki
    - keczup: 1 łyżka
    - majonez: 3 łyżki
    - cebula: 1 sztuka
    - szczypiorek: 3 łyżki
    - pieprz: 1 szczypta
    - sól: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta z wędzonej makreli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę oczyszczamy ze skóry i ości.
  • 2. Jaja gotujemy na twardo.
  • 3. Rozdrobnioną rybę i jajka blendujemy, lub drobniutko siekamy nożem czy miażdżymy widelcem.
  • 4. Do ryby i jajek dodajemy drobno posiekaną cebulkę i szczypiorek, mieszamy z majonezem i keczupem. Doprawiamy delikatnie solą i mocniej pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Piknik Wędzenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować