Pasta z wędzoną makrelą.

0 (0 ocen)

  • 60 min

Bardzo szybkie i smaczne danie. Idealne nadaje się, gdy brak pomysłu na bezmięsny piątek.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 nie duża wędzona makrela, 1 cebula, 4 jajka, woreczek ryżu, 2 łyżki majonezu, szczypta soli.

Pasta z wędzoną makrelą. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makrelę obieramy z ości. Cebulę kroimy w małą kostkę, jajka gotujemy na twardo. Ryż również gotujemy. Ugotowane jajka obieramy i rozcieramy widelcem na drobne kawałki. Wszystkie składniki mieszamy razem, dodajemy majonez i przyprawiamy solą. Mieszamy.

Porady

W zależności od upodobań można zmieniać proporcje składników.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy