Pasta z twarożku w skórce chleba

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min

Zgrany duet na pyszne,zdrowe śniadanie.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 bochenek chleba ze słonecznikiem(400g)
    250 g sera białego typu włoskiego(np.Capreggio)
    2 jajka
    1 pęczek szczypiorku
    1/2 zielonego ogórka
    1/2 czerwonej papryki
    1/2 żółtej papryki
    1 ogórek konserwowy
    1 łyżka majonezu
    sól
    pieprz

Pasta z twarożku w skórce chleba - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser przełożyć do miseczki i dobrze rozgnieść widelcem.
    Jajka ugotować na twardo,wystudzić,obrać ze skorupki i pokroić w kostkę.
    Papryki oczyścić,pokroić w drobną kostkę,ogórki także pokroić w drobną kostkę,szczypiorek posiekać.
  • 2. Warzywa,szczypiorek i majonez dodać do sera,wszystkie składniki razem wymieszać,przyprawić do smaku solą pi pieprzem.
    Z chleba odkroić piętkę,a następnie usunąć miąższ,gotową pastą nafaszerować chleb i włożyć do lodówki na 1 godzinę.
    Po tym czasie pokroić na kromki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2016

Komentarze

Podobne przepisy