Pasta z twarogu i zieleniny

5 (197 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 15 min

To idealna propozycja na pożywne i pełne witamin śniadanie. Pastę można zrobić o każdej porze roku.

  • 15 min

Składniki:

  • ● 20 dag półtłustego twarogu
    ● łyżka masła
    ● po 3 łyżki posiekanej bazylii, szczypiorku i rzeżuchy
    ● ok. 2 łyżek jogurtu naturalnego
    ● sól
    ● pieprz
    ● kilka kromek ciemnego pieczywa
Wystaw ocenę:

5 (197 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta z twarogu i zieleniny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg rozdrabniamy. Ucieramy z masłem i mieszamy z zieleniną. Doprawiamy solą i pieprzem.
  • 2. Masę mieszamy z jogurtem. Podajemy z pieczywem.

Porady

RADY Marty Szamockiej W zależności od upodobań do pasty można dodać rzepę, kiszonego ogórka, koncentrat pomidorowy, ewentualnie wsypać łyżkę zarodków pszennych.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bazylia Rzeżucha Szczypiorek Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować