Pasta z tuńczyka

0 (0 ocen)

  • 10 min

Świetna pasta do kanapek. Alternatywa dla nudnej wędliny czy żółtego sera.

  • 10 min

Składniki:

  • na 3-4 porcje:
    -pół puszki tuńczyka w sosie własnym
    -1 jajko
    -2 ogórki konserwowe
    -1 łyżka jogurtu naturalnego
    -1 łyżeczka serka kanapkowego/ homogenizowanego
    -1 łyżeczka przecieru pomidorowego
    -1 łyżeczka majonezu( opcjonalnie)
    - mały pęczek szczypiorku z cebulką dymką
    -sól, pieprz

Pasta z tuńczyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko gotujemy na twardo, następnie rozdrabniamy go widelcem.
  • 2. do jajka dodajemy odsączonego tuńczyka, pokrojone w kostkę ogórki, cebulkę ze szczypiorkiem, jogurt, przecier oraz serek.
  • 3. pastę doprawiamy do smaku i gotowe :)

Porady

Pasta najlepiej smakuje, gdy wczesniej schłodzi się kilka godzin w lodówce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy