Pasta z sera feta i zielonych oliwek

4.48 (157 ocen)

  • 10 min

Znakomita pasta gotowa dokładnie w kilka minut.Jest bardzo wyrazista w smaku,dość słona za sprawą sera feta i oliwek.Pachnąca za sprawą ziół prowansalskich i ostra za sprawą czosnku.Polecam dla wielbicieli wyrazistych smaków.Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem.

  • 10 min

Składniki:

  • 25 dag sera feta ( ja użyłam półtłustego )
    10 zielonych oliwek
    1 ząbek czosnku
    1 łyżka oliwy z oliwek
    pieprz mielony do smaku
    zioła prowansalskie według uznania
Wystaw ocenę:

4.48 (157 ocen)

Zobacz również:

Kanapki Dodatki Pasty

Pasta z sera feta i zielonych oliwek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oliwki dokładnie osączamy z zalewy.
    Czosnek obieramy.
  • 2. Do miski przekładamy ser feta,dodajemy oliwki i ząbek czosnku ,następnie blenderem miksujemy na gładką masę.Dodajemy oliwę,pieprz i zioła prowansalskie i jeszcze chwilę blendujemy.Pasta powinna być gładka.
  • 3. Podajemy od razu lub schłodzoną z lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Oliwki Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować