Pasta z selera i jajek

4.5 (193 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

smaczna

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 większy seler, ok. 0,5 kg
    4 jajka ugotowane na twardo
    45 gram sera żółtego drobno startego
    2-3 łyżki majonezu
    Sól
    ¼ łyżeczki pieprzu ziołowego
    Sok prawie z całej cytryny do pasty i sok z 1 cytryny do gotowania selera
    1 łyżeczka musztardy miodowej
    1 łyżeczka cukru
    Pieprz cytrynowy do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta z selera i jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Seler ugotować w wodzie z dodatkiem szczypty soli i sokiem z 1 cytryny. Wystudzić.
    Jajka i seler zetrzeć na drobnych oczkach.
    Dodać ser żółty, majonez , musztardę, cukier, wymieszać i doprawić do smaku pieprzem ziołowym, cytrynowym, solą i sokiem z cytryny.
    Schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Seler

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować