Pasta z rydzów i masełka

4.48 (197 ocen)

Pyszna pasta rydzowa do chleba

Składniki:

  • 30 dkg rydzów
    1 kostka masła
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    sól
    pieprz
    1 łyżka masła do smażenia rydzów
Wystaw ocenę:

4.48 (197 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta z rydzów i masełka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rydze myjemy , osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki, przesmażamy na łyżce masła.
    Cebulę kroimy w kostkę i dodajemy do rydzów , przesmażamy aż odparuje sok. Studzimy.
    Miksujemy blenderem lub mielimy maszynką.
    Do miękkiego masła dodajemy zmielone rydze i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy sola i pieprzem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masło Rydze

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować