Pasta z pieczonego kurczaka

4.5 (160 ocen)

  • 30 min

Gdy robię kurczaka z rożna, czasem zostaje nam sporo mięsa, postanowiłam zrobić tym razem pastę do pieczywa.

  • 30 min

Składniki:

  • •2 pojedyncze piersi z pieczonego kurczaka
    •1 szklanka plus 1łyżka śmietany
    •1łyżka musztardy
    •sól do smaku
    •pieprz młotkowany z kolendrą do smaku (u mnie sporo)
    •pęczek szczypiorku
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Dodatki Pasty

Pasta z pieczonego kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Usuwamy skórę - nie jest tutaj potrzebna.
  • 2. Mięso możemy zmielić w maszynce do mielenia mięsa, lub porwać na mniejsze części dodać śmietanę i musztardę, następnie blenderem potraktować - wybrałam właśnie tą opcje.
  • 3. Po dokładnym zmiksowaniu sprawdzamy gęstość pasty, gdy nie będzie dawała nam możliwości swobodnego smarowania na pieczywie dodajemy jeszcze po łyżce śmietany, do uzyskania pożądanej przez nas konsystencji - mieszamy.
  • 4. Przyprawiamy w/g uznania, my lubimy pikantnie więc pieprzu dosyć sporo wrzucałam, Wy po szczypcie dodawajcie, sprawdzając w którym momencie Wam odpowiada smak.
  • 5. .Na końcu dodajemy pocięty szczypior, mieszamy całość
  • 6. Podajemy ;)

Porady

Zamiast śmietany możemy śmiało wykorzystać jogurt naturalny

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować