Pasta z pasztetu

4.49 (152 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min

Smaczna pasta na kanapki.

  • 20 min

Składniki:

  • 150g pasztetu drobiowego lub wieprzowego ( pieczony, bez górnej skórki )
    1 mała szalotka drobno posiekana
    2 jajka ugotowane na twardo drobno posiekane
    1-2 łyżki majonezu
    pół łyżeczki siekanego koperku
    pieprz
    gałka muszkatołowa
Wystaw ocenę:

4.49 (152 ocen)

Zobacz również:

Kanapki Pasty

Pasta z pasztetu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pasztet przełożyć do miseczki, rozmieszać widelcem. Dodać do niego jajka, szalotkę i koperek, majonez. Wymieszać wszystko dokładnie. Dosmaczyć całość pieprzem i gałką muszkatołową. Schłodzić przed podaniem.

Porady

Jeśli użyjesz pasztetu który jest rzadki (z puszki lub złotku) nie dodawaj zbyt dużo majonezu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować