Pasta z mortadeli

4.49 (179 ocen)

  • 10 min

Świetna na kanapki lub do krakersów.

  • 10 min

Składniki:

  • - 600 g mortadeli
    - 3 jaja ugotowane na twardo
    - 2 duże cebule
    - 3 ząbki czosnku
    - 1 pęczek szczypiorku
    - sól, pieprz
    - szczypta papryki mielonej ostrej
    - 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
    - oliwa do smażenia
    - 2 łyżki majonezu
Wystaw ocenę:

4.49 (179 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta z mortadeli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pasta 1. Mortadelę kroimy w mniejsze kawałki, cebulę i czosnek siekamy. Najpierw podsmażamy mortadelę, potem cebule i czosnek. Studzimy. Mielmy mortadelę, cebulę z czosnkiem oraz jaja na sitku do maku. Łączymy z majonezem, zieleniną oraz przyprawami. Schładzamy do połączenia smaków.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować