Genialna metoda na wykorzystanie mięsa z rosołu. Do takiej pasty można dodać co nam tylko podpowie fantazja. Ja dodałam włoskich orzechów. Zapraszam do skosztowania mojej wersji.
Składniki:
15 dag mięsa z kurczaka z rosołu
5 dag orzechów włoskich
1 marchewka z rosołu
łyżka posiekanej natki pietruszki – u mnie mrożona
sól
świeżo zmielony pieprz
duża szczypta sproszkowanego imbiru
solidna łyżka majonezu
opcjonalnie 1-2 łyżki rosołu
Pasta z mięsa z rosołu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Orzechy drobno zmiksować blenderem.
Dodać obrane ze skóry mięso, marchewkę, natkę pietruszki, majonez i przyprawy do smaku.
Zmiksować do uzyskania pożądanej konsystencji.
W razie potrzeby, jeśli masa jest zbyt gęsta, dodać 1-2 łyżki rosołu.
Ewentualnie jeszcze doprawić do smaku.
Komentarze