Pasta z mięsa z rosołu

5 (152 ocen)

Genialna metoda na wykorzystanie mięsa z rosołu. Do takiej pasty można dodać co nam tylko podpowie fantazja. Ja dodałam włoskich orzechów. Zapraszam do skosztowania mojej wersji.

Składniki:

  • 15 dag mięsa z kurczaka z rosołu
    5 dag orzechów włoskich
    1 marchewka z rosołu
    łyżka posiekanej natki pietruszki – u mnie mrożona
    sól
    świeżo zmielony pieprz
    duża szczypta sproszkowanego imbiru
    solidna łyżka majonezu
    opcjonalnie 1-2 łyżki rosołu
Wystaw ocenę:

5 (152 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta z mięsa z rosołu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Orzechy drobno zmiksować blenderem.
    Dodać obrane ze skóry mięso, marchewkę, natkę pietruszki, majonez i przyprawy do smaku.
    Zmiksować do uzyskania pożądanej konsystencji.
    W razie potrzeby, jeśli masa jest zbyt gęsta, dodać 1-2 łyżki rosołu.
    Ewentualnie jeszcze doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Mięso

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować