Pasta z makreli

5 (142 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

idealna z krakerami lub do faszerownia jajek

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 wędzonej makreli
    1 jajko ugotowane na twardo
    1 ogórek korniszon lub marynowana cukinia czy patison
    6 rzodkiewek
    1 mała cebulka posiekana
    1-2 łyżki szczypiorku
    szczypta pieprzu kolorowego
    1 pełna łyżka pikantnego keczupu
    1 pełna łyżka majonezu
Wystaw ocenę:

5 (142 ocen)

Pasta z makreli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko i cebulkę posiekać. Rzodkiewki i korniszon zetrzeć na grubych oczkach tarki.Makrelę rozdrobnić odrzucając ości. Wszystkie składniki wymieszać, doprawić i schłodzić.
    Pasta smakuje zarówno z krakersami czy pieczywem. Można też tą pastą faszerować jajka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Makrela wędzona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wielkanoc Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować