Pasta z makreli

0 (0 ocen)

  • 30 min

Makrela nie musi być nudna, można zrobić z niej pyszną pastę i smarować kanapki

  • 30 min

Składniki:

  • 1 makrela wedzona
    2 jajka ugotowane na twardo
    2 ogórki kiszone
    masło lub margaryna do chleba
    pieprz

Pasta z makreli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makrelę obrać z ości, jajka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, ogórki pokroić w dość drobną kostkę.
    Wszystko razem wymieszać, dodać masło lub margarynę (ja dodaję 2-3 łyżki delmy), pieprz. Soli nie dodaję bo makrela jest wystarczająco słona.
    Powstaje pyszna pasta do kanapek.

Porady

Najlepiej smakuje na świeżym chlebku, jeszcze lepiej gdy chlebek sama upiekę ( rzadko kupuję chleb) Przepis na chleb podam niebawem jak zrobię fotki:))

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy