Pasta z łososiem

0 (0 ocen)

  • 15 min

Pastą można faszerować jajka na twardo, ruloniki z szynki, świetnie nadaje się do tartinek, bądź jako pasta do pieczywa. Polecam jako farsz do kruchych babeczek na słono. Pycha!

  • 15 min

Składniki:

  • - 200 g wędzonego łososia
    - 400 g sera sałatkowego typu bałkańskiego
    - 2-3 łyżeczki majonezu
    - 1 łyżka drobno posiekanego koperku
    - pieprz ewentualnie sól

Pasta z łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia pokroić na mniejsze kawałki i rozdrobnić wraz z serem w malakserze na pastę. Dodać majonez, doprawić pieprzem, następnie dodać posiekany koperek. Całość dokładnie wymieszać. Pasta gotowa!

Porady

Ser typu bałkańskiego, który zastosowałam w przepisie buł lekko słony, więc nie dodawałam soli. Należy pamiętać, że wędzony łosoś również jest słony i nie należy przesadzać z dodatkiem soli, bo to niezdrowe.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy