Pasta z łososia, szpinaku i twarogu na mini sucharkach

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszna, szybka w przygotowaniu i efektowna przekąska.

  • 30 min

Składniki:

  • -200 g mrożonego, siekanego szpinaku
    -200 g łososia wędzonego na gorąco
    -100 g twarogu półtłustego
    -2 ząbki czosnku
    -2 łyżki oleju rzepakowego
    -sól i pieprz

    Dodatkowo:
    -mini sucharki

Pasta z łososia, szpinaku i twarogu na mini sucharkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak wrzucamy do garnka i gotujemy pod przykryciem na średnim ogniu, aż się rozpadnie, często mieszając. Gdy tak się stanie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, szczyptę soli i pieprzu. Gotujemy jeszcze minutę, zdejmujemy z ognia i studzimy.
  • 2. Do wystudzonego szpinaku dodajemy rozgnieciony widelcem twaróg i drobno pokrojonego łososia (bez skóry). Wlewamy olej i dokładnie mieszamy. Całość doprawiamy jeszcze solą i pieprzem według uznania. Pastę układamy na sucharkach. Smacznego!

Porady

Sucharki możemy zastąpić krakersami, czy waflami ryżowymi.

Komentarze

Podobne przepisy