• Pasta z łososia i twarogu

    Dodane przez: Henryka

  • Pomysł na zagospodarowanie łososiowych brzuszków.

  • Składniki

    30dag brzuszków z łososia
    3 szt jajka na twardo,
    25 dag twaróg,
    1mała cebula,
    ok. 1 łyżka majonez,
    sól, pieprz

  • Sposób przygotowania

    1.

    Rybę obrać ze skóry, oczyścić dokładnie z ości. Wszystkie składniki zmiksować, doprawić solą i pieprzem, wymieszać z majonezem. Można dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki. SMACZNEGO!

  • Słowa kluczowe (tagi):

    w_kilka_chwil
  • 4 komentarze
    • Konto nieaktywne
      2012-09-22T21:12:26+02:00 Konto nieaktywne
      Tata mój robił taką pastę tylko zamiast łososiowych brzuszków dodawał wędzoną makrelę,no i nie miksował a bardzo drobniutko siekał. Bądź co bądź,ale pasta była pyszna :)
    • Henryka
      2012-09-22T21:26:46+02:00 Henryka
      To o czym piszesz to sałatka z makreli, też robię taką z pokrojoną drobniutko cebulką.To jest przepyszna sałatka. A z brzuszków musi być pasta, bo są za słone i za tłuste na sałatkę.Spróbuj przy okazji, na prawdę warto.
    • Konto nieaktywne
      2012-09-22T21:30:20+02:00 Konto nieaktywne
      Być może była to sałatka,tata nakładał nam na chleb stąd moje skojarzenie z pastą. Brzuszki widziałam u nas w sklepie,mam blender więc chętnie spróbuję zrobić pastę według Twojego przepisu. Jest w niej wszystko to,co lubię najbardziej :)
    • Henryka
      2012-09-22T21:38:26+02:00 Henryka
      Wstyd się przyznać, ale tą którą widać na zdjęciu zjadłam sama, zanim domownicy się zorientowali, że jest.:)

Dodane przez: Henryka

Henryka 118

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2012-09-10T15:16:06+02:00

850 odwiedzin


Sprawdź książki z tym przepisem

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »