Pasta z łososia i soczewicy

0 (0 ocen)

Zdrowa i smaczna pasta na kanapki

Składniki:


  • 350 g wędzonego łososia
    2 szk ugotowanej czerwonej soczewicy
    1 czerwona papryka
    1 cebula
    6 jajek ugotowanych na twardo
    do smaku :
    musztarda dijon
    sól
    pieprz
    ostra papryka

Pasta z łososia i soczewicy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia rozgnieść widelcem na mniejsze kawałeczki ( usunąć ewentualne ości i skórę ), jajka, paprykę i cebulę pokroić w kosteczkę a potem wrzucić do miski.
    Dodać ugotowaną i zimną soczewicę oraz przyprawy do smaku i wymieszać pastę
    Odstawić ją na pól godziny aby smaki się przegryzły i podawać z pieczywem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy