Pasta z kuskusem i tuńczykiem

4.5 (195 ocen)

  • 20 min

Szybka, zdrowa pasta do szkoły, pracy, dla całej rodziny. Zakręcamy w słoiczku, pakujemy bułkę i wychodzimy. W tramwaju już troszkę ukradkiem podjadamy, a co tam przecież pyszności fit mamy.

  • 20 min

Składniki:

  • 1/2 szklanki kuskus
    1/2 papryki czerwonej
    2 ogórki kiszone
    160 g tuńczyka
    2 jajka
    2 łyżki jogurtu
    sól, pieprz
    natka pietruszki
    bułka
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Ryba Jajko Pasty

Pasta z kuskusem i tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę kuskus zalewam wrzącą wodą 0,5 cm powyżej linii kaszy, mieszam i odstawiam na pięć minut. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję drobno. Ogórki i paprykę kroję także w drobną kostkę. Do miski przekładam przestudzony kuskus, dodaję jajka, ogórki, paprykę, pokrojoną natkę, jogurt, sól, pieprz, tuńczyka odsączonego z zalewy. Całość mieszam dokładnie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Kuskus Papryka Ryby Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować