Pasta z kurczaka

4.5 (170 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 45 min

Jadłem ją w Rosji. Świetnie smakuje z krakersami.

  • 45 min

Składniki:

  • 25 dag fileta z kurczaka
    2 ziemniaki
    3 jajka
    3 ogórki konserwowe
    2 łyżki groszku konserwowego
    4 łyżki majonezu
    sok z 1/2 cytryny
    łyżeczka koncentratu pomidorowego
    łyżka keczupu
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Majonez Pasty

Pasta z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i obieramy. Wraz z ziemniakami i ogórkami kroimy w małą kostkę.
  • 2. Mięso gotujemy w osolonej wodzie. Kroimy w paski. Mieszamy z jajkami, ziemniakami, ogórkami i groszkiem.
  • 3. Z majonezu, keczupu, koncentratu i soku z cytryny robimy sos. Mieszamy z pastą. Doprawiamy solą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Filet z kurczaka Groszek

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować