Pasta z kaszy jaglanej i jajek

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszna zdrowa bo domowa pasta na pieczywo a do tego robi się ją bardzo szybko.

  • 30 min

Składniki:

  • 10 dkg kasza jaglana
    3-4 jajka
    koperek zielony
    czubrica zielona do smaku
    pieprz do smaku
    1 łyżeczka majeranku
    niecała łyżeczka kurkumy
    1-2 łyżki majonezu

Pasta z kaszy jaglanej i jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1m1pfn7 1. Kaszę jaglaną gotujemy według przepisu na opakowaniu studzimy.
  • image-254dehe 2. Jajka gotujemy na twardo obieramy ze skorupek
  • image-198gcpw 3. Kaszę przekładamy do pojemnika od blendera dodajemy cząstki jajek koperek i czubricę miksujemy
  • image-28nxo54 4. Do zmiksowanej kaszy z jajkami dodajemy przyprawy pieprz,kurkumę ,majeranek majonez mieszamy .
    Jeżeli uznamy ze pasta jest trochę twarda to można dodać jeszcze trochę majonezu...Pastę odstawiamy na trochę aby smaki się przegryzły.

    POLECAM!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy