Pasta z jarmużu w naleśnikach

0 (0 ocen)

Pyszna kolacja lub obiad

Składniki:

  • Naleśniki
    - 300 ml mleka
    - 4 jajka
    - 200 g mąki
    - 3 łyżki oleju
    Pasta
    - 3 garście liści jarmużu
    - 3 jajka
    - 150 g sera żółtego
    - 150 g szynki
    - 2 łyżki śmietany
    - 2 łyżki majonezu
    - pęczek szczypiorku
    - kilka liści z czosnku niedźwiedziego
    - sól
    - pieprz

Pasta z jarmużu w naleśnikach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mleka jajek i mąki ubić ciasto naleśnikowe dodać olej zostawić na 20 minut
    jeśli zrobi się za gęste dolać troszkę mleka i wymieszać
  • 2. Liście jarmużu zalać wodą zagotować wymieszać aby wszystkie się sparzyły i natychmiast odcedzić wodę Wlać nową wodę gotować 10 minut od zagotowania
  • 3. Jarmuż odcedzić na sicie zostawić aby ostygł dobrze odcisnąć z wody
    Przełożyć do miski dodać śmietanę majonez wszystko zmiksować blenderem dodać starte jajka ser i szynkę na dużej tarce Dodać posiekany szczypiorek i liście czosnku wszystko wymieszać doprawić solą i pieprzem
  • 4. Smażyć naleśniki posmarować pastą z jarmużu zwinąć rulon

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy