Pasta z gąsek i masła

0 (0 ocen)

Sama wymyśliłam tę pastę ,mam dużo grzybów mrożonych i muszę je wykorzystać

Składniki:

  • 0,30 kg gąsek zielonych
    0,5 kostki masła /miękkiego/
    1 duża cebula
    3 ząbki czosnku
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    1 łyżka posiekanego szczypiorku
    Sól
    Pieprz
    Olej

Pasta z gąsek i masła - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby myjemy dokładnie , aby nie było piasku. Siekamy nożem na drobno.
    Cebule obieramy i kroimy w kostkę i przesmażamy na oleju razem z gąskami. Na koniec dajemy zmiażdżony czosnek, razem przesmażamy. Lekko studzimy.
    W malakserze mieszamy masło, grzyby z cebulą i posiekaną zieleninę .Doprawiamy solą i pieprzem.
    Doskonałe do smarowania chleba/

Porady

Można użyć innych grzybów zamiast gąsek

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy