Pasta z czerwonej sałaty, warzyw i kurczaka

0 (0 ocen)

  • 30 min

Szybka i przepyszna pasta z warzyw:) i przy okazji sposób na zużycie końcówek warzyw, zapraszam:))

  • 30 min

Składniki:

  • 60 g pieczonego lub gotowanego kurczaka
    45 g sałaty czerwonej strzępiastej
    1 jajko ugotowane na twardo
    1/2 papryki białej
    4 rzodkiewki
    75 g cukinii
    25 g tartej mozzarelli
    1 łyżeczka majonezu
    1 łyżka śmietany 12%
    sól, pieprz
    szczypta ostrej papryki w proszku

Pasta z czerwonej sałaty, warzyw i kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka przełożyć do blendera i zmiksować. Przełożyć do miski. Wszystkie warzywa umyć i osuszyć. Szczególnie dobrze osuszyć sałatę. Następnie sałatę przełożyć do blendera i także ją zmiksować. Dodać ja do mięsa. Do blendera przełożyć cukinię, rzodkiewki oraz paprykę, dodać jajko i zmiksować. Przełożyć do miski. Mozzarellę wrzucić do blendera i dosłownie raz nacisnąć przycisk i przełożyć ser do reszty składników. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Wymieszać. Dodać śmietanę i majonez i dobrze wymieszać. Odłożyć na kwadrans do lodówki. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy