Pasta z czerwonej fasoli do chleba

4.5 (161 ocen)

  • 10 min

Zamiast tradycyjnej szynki i sera żółtego warto przygotować coś zupełnie innego. Moja pasta z fasoli jest sycąca, aromatyczna i szybko się ją robi.

  • 10 min

Składniki:

  • • 1 puszka fasoli czerwonej
    • sok z 1/2 cytryny
    • 1 ząbek czosnku
    • sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Pasty

Pasta z czerwonej fasoli do chleba - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Fasolę odcedzić i zmiksować na gładką masę.
    • Doprawić solą, sokiem z cytryny i roztartym ząbkiem czosnku.
    • Podawać z chlebkiem pitą.

Porady

Z dodatkiem marynowanego ogórka smakuje wręcz idealnie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować