Pasta z cieciorki i papryki z nutą suszonych pomidorów

4.5 (187 ocen)

  • 30 min

Mocno aromatyczna warzywna pasta idealna do kanapek, świetna jako imprezowa przekąska podana na krakersach ale równie doskonale smakuje z ciepłymi grzankami.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 puszka cieciorki (450g)
    1 czerwona papryka
    2 ząbki czosnku
    3 łyżki pikantnego ketchupu
    3 suszone pomidory z oliwy
    sól
    pieprz
    1 pęczek natki z pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta z cieciorki i papryki z nutą suszonych pomidorów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-191hfep 1. Paprykę umyć, usunąć gniazdo nasienne i pokroić w grubszą kostkę.
  • image-1t5nblx 2. Cieciorkę odsączyć z zalewy a czosnek obrać i pokroić
    w plasterki.
  • image-1wsvdbn 3. Paprykę, cieciorkę, czosnek, ketchup i suszone pomidory przełożyć do blendera i zmiksować do postaci pasty. Całość doprawić solą i pieprzem.
  • image-1i0i4wu 4. Podawać z dodatkiem natki z pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować