Pasta z ciecierzycy z czarnymi oliwkami i olejem z pestek dyni

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Olej z pestek dyni nadaje paście świetnego aromatu oraz zielonkawy kolor, nie wspominając już o jego drogocennych właściwościach.

  • 2 godz.

Składniki:

  • - 1 szklanka ciecierzycy
    - 0,5 szklanki czarnych oliwek
    - 6 łyżek oleju z pestek dyni
    - 0,5 szklanki wody mineralnej gazowanej
    - 1 łyżeczka mielonego kminku
    - sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasty Hummus

Pasta z ciecierzycy z czarnymi oliwkami i olejem z pestek dyni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciecierzycę moczymy przez kilka godzin, płuczemy i gotujemy przez około 2 godziny. Ugotowaną ciecierzycę przekładamy do miski, dodajemy oliwki i wlewamy wodę. Blendujemy do połączenia się składników. Wlewamy olej z pestek dyni, wsypujemy kminek, doprawiamy pieprzem i solą i blendujemy jeszcze przez chwilę.

Porady

Pasta świetnie nadaje się na kanapki i można ją przechowywać w lodówce przez kilka dni.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Olej Ciecierzyca

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować