Pasta z ciecierzycy

4.5 (192 ocen)

  • 10 min

Prosta pasta, którą można smarować kanapki albo wykorzystać do tortilli.

  • 10 min

Składniki:

  • 240 g ciecierzycy z puszki
    2-3 łyżki kremowego naturalnego serka, np. Almette (Frischkäse, Doppelrahmstufe)
    1/2 łyżeczki pieprzu cayenne
    1 łyżka posiekanego szczypiorku
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Pasty Pasta z ciecierzycy

Pasta z ciecierzycy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Odsączoną ciecierzycę włóż do malaksera z nożami i posiekaj drobno, praktycznie na pastę, w trakcie siekania dodaj serek. Wyłóż do miski, dopraw solą, pieprzem cayenne i dodaj szczypior, wymieszaj.

Porady

Pastą smarujemy kanapki albo takie tortille.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciecierzyca

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować