Pasta z awokado z dodatkiem czosnku niedźwiedziego

4.5 (185 ocen)

Opublikowany w Magazynie

W moim ogrodzie rozrósł się dziki czosnek. Zasadziła się go 2 lata temu i co roku pięknie wyrasta. Grzechem byłoby go nie wykorzystywać w różnych potrawach.

Składniki:

  • Składniki:
    1 duże, dojrzałe awokado (albo 2 małe)
    5 jajek ugotowane na twardo
    do 200 g białego twarogu
    1 ogórek kiszony (może być konserwowy)
    paczuszka zielonych oliwek
    wiązanka czosnku dzikiego
    szczypiorek
    sok z połowy cytryny
    pieprz
    (możemy dodać żółty ser, ja nie dodałam)

    dodatkowo:
    do dekoracji plasterki cytryny, parę oliwek oraz szczypiorek
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta z awokado z dodatkiem czosnku niedźwiedziego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pasta z awokado 1. Miąższ awokado wydrążamy z łupin. Jajka ścieramy na tarce. Do awokado dodajemy jajka oraz twaróg. Dokładnie ze sobą mieszamy na gładką masę. Skrapiamy sokiem z cytryny. Ogórek drobno kroimy, szczypiorek i czosnek siekamy, oliwki drobniej siekamy.
  • pasta z awokado 2. Wszystko razem mieszamy, Doprawiamy pieprzem. Pastę podajemy w łupinach od awokado. Dekorujemy cząstkami cytryny oraz oliwkami i szczypiorkiem. Całość jeszcze raz skrapiamy sokiem z cytryny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Oliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować