PASTA Z AWOKADO I JAJEK

0 (0 ocen)

  • 10 min

Szybka, smaczna i zdrowa!

  • 10 min

Składniki:

  • 1 dojrzałe awokado
    sok z 1/2 cytryny
    2 jaja
    szczypiorek lub 1/2 cebuli
    1 łyżeczka jogurtu naturalnego
    pieprz i sól do smaku
    2 łyżeczki posiekanego koperku

Pasta z awokado i jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jaja ugotować na twardo.
    Awokado obrać, przekroić na pół i wyciągnąć pestkę. Skropić sokiem z cytryny. Rozgniatamy widelcem lub miksujemy w blenderze (jeżeli wolimy bardziej jednolitą masę).
  • 2. Jajka obieramy kroimy w drobną kostkę i dodajemy do awokado. Szczypiorek lub cebulę siekamy. Dodajemy do awokado i jajek. Dorzucamy jogurt i koperek. Dokładnie mieszamy i doprawiamy.

Porady

Koperek nie jest konieczny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy