Pasta z awokado

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Od wielu lat jestem jaroszką, więc moją specjalnością są dania bezmięsne. Pasta z awokado doskonale pasuje do pieczywa. Często podaję ją także z naturalnym jogurtem jako dip do pieczonychwarzyw.

Składniki:

  • ● 2 dojrzałe awokado
    ● sok z połowy cytryny
    ● 2 łyżeczki cukru
    ● 1 łyżeczka soli
    ● 2 jajka ugotowane na twardo
    ● 1 szklanka drobno posiekanego szczypiorku
    ● 2 ząbki czosnku
    ● 1 łyżka musztardy
    ● pieprz lub chili do smaku

Pasta z awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasta z awokado 1. Awokado myjemy i przekrawamy
    wzdłuż na pół. Wyjmujemy
    pestkę i za pomocą łyżeczki
    dokładnie wybieramy miąższ.
    Przekładamy do miski, rozgniarozgniatamy
    widelcem i skrapiamy sokiem
    z cytryny.
  • Pasta z awokado 2. Jajka drobno siekamy i wkładamy
    do pasty. Mieszamy.
  • Pasta z awokado 3. Dodajemy zmiażdżony czosnek,
    szczypiorek, cukier i musztardę.
    Doprawiamy solą i pieprzem
    lub chili. Mieszamy.
    Wypełniamy awokado.

Porady

Jeśli awokado jest twarde, można je zawinąć w papier i odstawić w ciemne miejsce na 2 dni, aby dojrzało.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_01-2010

Komentarze

Podobne przepisy