Pasta with meat - czyli makaron z mięsem

0 (0 ocen)

  • 10 min

Tak po prostu szybki i prosty obiad

  • 10 min

Składniki:

  • 300 g makaronu (grube świderki razowe)
    600 g wieprzowiny (łopatka)
    pół cebuli białej czosnkowej
    łyżeczka majeranku
    łyżeczka tymianku
    pół szkl wina czerwonego
    1 łyżka octu balsamicznego
    sól
    pieprz kolorowy
    łyżka mąki kukurydzianej
    tłuszcz do smażenia
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Pasta with meat - czyli makaron z mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kroimy ładny kawałek mięsa 1. Makaron ugotować , odcedzić, przepłukać zimną wodą i odstawić.
    Mięso pokroić w cieniutkie plastry a potem w paski, Na patelni rozgrzać łyżeczkę smalcu, włożyć mięso, dodać pokrojoną w piórko cebulę, podsmażyć aż wyparuje płyn i mięso się przyrumieni.
  • mięso dusimy podlewając winem 2. Podlać winem dodać ocet balsamiczny przyprawy i dusić pod przykryciem do miękkości, w razie potrzeby podlać odrobiną wody. Na koniec dodać mączkę kukurydzianą i wymieszać dobrze aż sos zgęstnieje ładnie. Dodać makaron, podgrzać i podawać obficie posypane natką pietruszki z konserwową papryką lub ogórkiem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować