Pasta warzywna

0 (0 ocen)

Wspaniale smakuje idealna na śniadanie lub kolacje.

Składniki:

  • 1 słoik ogórków kiszonych
    5-6 ugotowanych na twardo jajek
    0,5 kapusty pekińskiej
    1 cebula
    1 papryka czerwona
    1 czosnek

Pasta warzywna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyszczoną cebulę i papryke pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej po czym smażymy składniki,pod koniec dodajemy zmiażdżony czosnek.Jajka i ogórki kroimy w małą kostkę .Kapustę pekińską myjemy i odkładamyna papierowy ręcznik do wyschnięcia,potem ją kroimy drobniutko. W naczyniu wszystkie składniki dobrze mieszamy. Następnie doprawiamy solą i pieprzem do smaku oraz dodajemy majonez i odrobine musztardy według uznania. Serwujemy z pieczywem posypanym koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy