Pasta twarogowo-jajeczna

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepyszna pasta z białego sera,jaj,szczypiorku,rzodkiewek i kaparów.Bardzo zdrowa i apetyczna.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 4 sztuki
    - biały ser: 150 gramów
    - kapary (w zalewie): 2 łyżki
    - szczypiorek (posiekany): 2 łyżki
    - rzodkiewki: 4 sztuki
    - sól: 2 szczypty
    - pieprz biały (mielony): 1 szczypta

Pasta twarogowo-jajeczna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo ( 8-10 minut od zagotowania wody).Obrać,rozdrobnić widelcem.
  • 2. Rzodkiewki umyć,usunąć liście,pokroić w kostkę.
  • pasta biały ser,kapary,jajka 3. Do jajek dodać twarożek,rzodkiewki,sól,pieprz,szczypiorek,wymieszać.Posypać kaparami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy