Pasta twarogowa ze szpinakiem

4.5 (169 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pyszna i zdrowa pasta do chleba. W dodatku ma piękny zielony kolor :)

Składniki:

  • 250 g miękkiego twarogu półtłustego
    100 g świeżego szpinaku
    1 łyżka majonezu
    szczypta mielonego suszonego czosnku
    szczypta soli
    do dekoracji: paseczki papryczki chili
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Kanapki Pasty

Pasta twarogowa ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak płuczemy, osuszamy. Odkładamy kilka listków do dekoracji, pozostałe miksujemy blenderem.
  • 2. Do szpinaku dodajemy twaróg, majonez oraz sól i mielony suszony czosnek. Całość miksujemy blenderem na gładką masę. Ewentualnie doprawiamy do smaku i jeszcze raz mieszamy.
  • 3. Porcje pasty dekorujemy listkami szpinaku i paseczkami chili. Podajemy do pieczywa.

Porady

Pasty możemy użyć do dekoracji jajek lub wędlin.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować