pasta twarogowa z kminkiem

0 (0 ocen)

  • 10 min

Pyszna i szybka pasta do kanapek :)

  • 10 min

Składniki:

  • 250 gramów twarogu tłustego lub półtłustego
    2 łyżki kwaśnej gęstej śmietany
    0,5 - 1 łyżeczki słodkiej papryki
    1 kopiasta łyżeczka zmielonego kminku
    0,5 łyżeczki nasion kminku
    1 mała cebula lub szczypiorek
    1 - 2 ząbki czosnku
    szczypta pieprzu cayenne
    sól do smaku

Pasta twarogowa z kminkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę lub szczypior drobno posiekać, czosnek zmiażdżyć.
    Ser dokładnie utrzeć lub przepuścić przez praskę, dodać śmietanę, oba rodzaje kminku, paprykę, pieprz, szczypiorek lub cebulę, czosnek, wszystko wymieszać. Podawać z pieczywem.

Porady

Do pasty możemy również dodać pokrojoną drobniutko świeżą paprykę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy