Pasta twarogowa z chrzanem i jabłkiem

5 (191 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Maleńka porcja zdrowia na kanapce. Pasta na chleb z białego twarogu, wymieszanego z jabłkiem startym na drobnych oczkach zamiast tradycyjnej śmietany i chrzanem oraz jajkami ugotowanymi na twardo. Ostra w smaku, idealna do ciemnego pieczywa.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kostka twarogu (25 dag),
    2 łyżeczki chrzanu,
    2 jajka,
    1 jabłko,
    1 łyżka jogurtu naturalnego,
    1/2 łyżeczki soku z cytryny,
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (191 ocen)

Zobacz również:

Jajko Dodatki Pasty Ser

Pasta twarogowa z chrzanem i jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, obrać, drobno posiekać. Jabłko umyć, obrać i utrzeć na drobnych oczkach, skropić sokiem z cytryny.
  • 2. Twaróg dokładnie rozgnieść widelcem z jogurtem i chrzanem, wymieszać z jajkami i startym jabłkiem. Doprawić solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan Jabłka Jajka Jogurt naturalny Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować