Pasta szprotkowa

0 (0 ocen)

  • 10 min

Szybka do zrobienia pasta do smarowania kanapek

  • 10 min

Składniki:

  • - 100 g wędzonych szprotek
    - 3 plasterki cebuli
    - 2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju
    - natka pietruszki
    - sól, pieprz

Pasta szprotkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szprotkom urwać głowy i ogony.
    Do miseczki wrzucić szprotki, cebulę, natkę pietruszki. Dosypać troszkę soli i pieprz. Wlać oliwę lub olej.
    Zblendować.
    Gotową pastą smarować chleb.

Porady

Pastę szprotkową można dowolnie modyfikować i doprawiać, np. świeżą papryką, czosnkiem, szczypiorkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy