Pasta słonecznikowa

0 (0 ocen)

  • 10 min

Delikatna pasta słonecznikowa jest wspaniałą propozycją na lekkie wegańskie śniadanie w upalne dni.

  • 10 min

Składniki:

  • 200 gram ziaren słonecznika
    1 mała cebula
    3 łyżki posiekanej natki pietruszki
    1 łyżka posiekanego koperku
    4 łyżki oliwy z oliwek
    sól, pieprz

Pasta słonecznikowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziarna słonecznika zalej wodą i odstaw na noc do nasiąknięcia.
  • 2. Odsącz ziarna słonecznika, posiekaj cebulę i zeszklij na patelni z łyżką oliwy.
  • 3. Zmiksuj ziarna słonecznika, zeszkloną cebulę, natkę pietruszki i koperek z oliwą, dopraw solą i pieprzem.

Porady

Pastę można przechowywać w lodówce w szczelnym pojemniku przez 3-4 dni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy