• Pasta śledziowa

    Dodane przez: evita0007

  • Pasta jest dla tych którzy uwielbiają śledziki pod każdą postacią . . .

  • Zdjęcia i filmy dodane przez innych użytkowników

    Składniki

    8 kawałków śledzia z oleju ( ja miałam resztki ze Świąt 2cmx3cm)
    2 jajka ugotowane na twardo
    1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki
    1 mała cebula czerwona
    1 łyżka dobrego majonezu
    świeżo mielony pieprz

  • Sposób przygotowania

    1.
    składniki do wymieszania - krok 1

    Śledzie odsączyłam z nadmiaru oleju ,przełozyłam do blendera.Dodałam ugotowane jajka,cebulę i wszystko zblendowałam na jednolitą masę. Przełożyłam do miski,dodałam natkę pietruszki,łyżkę majonezu całość popieprzyłam świeżo mielonym kolorowym pieprzem wymieszałam i włożyłam do lodówki. Pasta jest smaczna na drugi dzień po przegryzieniu się.Pyszna jest na pieczywku z korniszonkiem :)

  • Słowa kluczowe (tagi):

    tania_kuchnia, w_kilka_chwil, pasta, śledż
  • 2 komentarze
    • Mniam1
      2015-01-11T11:21:54+01:00 Mniam1
      Pyszna pasta i rzeczywiście, jak to z śledziami bywa, najlepsza po "przegryzieniu się". Ale nie mogłam się doczekać i od razu zjadłam pół porcji :D
    • evita0007
      2015-01-11T11:35:16+01:00 evita0007
      Mniam1,bardzo dziękuję za test i świetne zdjęcie-identyczne jak moje hihi ;) Pozdrawiam serdecznie Ewa :)

Dodane przez: evita0007

evita0007 389

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2014-01-02T12:03:41+01:00

106 odwiedzin


Sprawdź książki z tym przepisem

Zobacz, kto poleca ten przepis

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »