Pasta śledziowa

5 (140 ocen)

Pasta jest dla tych którzy uwielbiają śledziki pod każdą postacią . . .

Składniki:

  • 8 kawałków śledzia z oleju ( ja miałam resztki ze Świąt 2cmx3cm)
    2 jajka ugotowane na twardo
    1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki
    1 mała cebula czerwona
    1 łyżka dobrego majonezu
    świeżo mielony pieprz
Wystaw ocenę:

5 (140 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta śledziowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki do wymieszania 1. Śledzie odsączyłam z nadmiaru oleju ,przełozyłam do blendera.Dodałam ugotowane jajka,cebulę i wszystko zblendowałam na jednolitą masę.
    Przełożyłam do miski,dodałam natkę pietruszki,łyżkę majonezu całość popieprzyłam świeżo mielonym kolorowym pieprzem wymieszałam i włożyłam do lodówki.
    Pasta jest smaczna na drugi dzień po przegryzieniu się.Pyszna jest na pieczywku z korniszonkiem :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować