Pasta sardynkowo - jajeczna

5 (163 ocen)

  • 10 min

Znakomita pasta do pieczywa, prosta, łatwa do wykonania i pyszna - same zalety ;)

  • 10 min

Składniki:

  • 1 puszka sardynek w oleju (110g/77g)
    2 jajka ugotowane na twardo
    1 łyżka twarożku (wiaderkowego)
    1 dymka ze szczypiorem
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

5 (163 ocen)

Zobacz również:

Jajko Dodatki Pasty Przekąski

Pasta sardynkowo - jajeczna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sardynki wyjmujemy z oleju (olej zachowujemy), wkładamy do miski i rozdrabniamy widelcem. Jajka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dymkę i szczypiorek drobno kroimy.
  • 2. Do rozdrobnionych sardynek dodajemy starte jajka, dymkę i część szczypioru, twarożek i ok. 3 łyżeczki oleju od sardynek. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, przyprawiamy solą i pieprzem i jeszcze raz mieszamy.
  • 3. Przed podaniem posypujemy pozostałym szczypiorem.

Porady

Sardynki można zastąpić inną rybą w oleju.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Ryby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować