Pasta rybna na chleb

4.5 (178 ocen)

  • 50 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna pasta rybna na chleb,ja do zrobienia pasty soli nie użyłem.

  • 50 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • makrela wędzona 1 szt.
    jajko kurze 2 szt.
    szczypior 1 pęczek
    majonez 1 łyżeczka
    musztarda 1 łyżeczka
    papryka ostra 1/3 małej łyżeczki
    rzodkiewka 2 szt.
    żurawina mrożona 6 szt.
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Pasty Pasta rybna

Pasta rybna na chleb - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę obieramy z ości, szczypior drobno kroimy, ugotowane jajka na twardo kroimy w kostkę. Wszystkie składniki umieszczamy w miseczce, dodajemy majonez, musztardę i ostrą paprykę. Mieszamy lekko zgniatając wszystkie składniki widelcem. Dobrze wymieszane składniki przekładamy do nowej miseczki. Z rzodkiewek robimy dekorację w postaci kwiatka, środek kwiatka robimy z żurawiny, pozostałe żurawiny układamy po obwodzie miseczki. Pastę wstawiamy do lodówki na 30-40 minut, żeby składniki przeszły smakami. Po tym czasie smarujemy kromki chleba pastą i konsumujemy.

    Smacznego!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wędzenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować