Pasta o lekko zielonym zabarwieniu

0 (0 ocen)

  • 25 min

Pasta idealnie nadaje się do faszerowania jajek lub jako krem do kanapek:)

  • 25 min

Składniki:

  • 5 jajek
    1 puszka groszku konserwowego
    mały słoiczek chrzanu tartego
    5 rzodkiewek dużych
    2 łyżki natki pietruszki
    2 łyżki śmietany 18%
    2 łyżki majonezu

Pasta o lekko zielonym zabarwieniu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo ok 12 minut. Studzimy w zimnej wodzie. Obieramy i przecinamy na pół. Żółtka przecieramy przez sitko. Jeśli będziemy faszerować jajka to zostawiamy połówki białek- przy czym pasty wychodzi znacznie więcej niż na 10 połówek:) Jeśli pasta będzie tylko do kanapek to białka również dodajemy do farszu. Blendujemy całość z rzodkiewką, chrzanem, groszkiem i pietruszką. Dodajemy majonez i śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy